Noaptea Cercetătorilor 2018


În centrul Bucureștiului la Universitate, în septembrie 2018 am fost prezenți, la invitația organizatorilor, la Noaptea Cercetătorilor, un eveniment deja consacrat, în care tinerii au ocazia să își prezinte noile cercetări din toate domeniile de vârf ale științei pe care o studiază.

Astfel, au fost prezenți cercetători ai științelor exacte, ai biologiei, electronicii, științelor sociale, medicinei, tehnologiei informației, automatizărilor, precum și ateliere de literatură science-fiction, edituri și specialiști din multe alte domenii.

Radioclubul DX Explorers a fost prezent cu cel mai mare stand, prezentând vizitatorilor pe lângă noțiuni generale despre ce înseamnă radioamatorismul și aspecte practice ale legăturilor radio, antene, propagare și chiar codul morse.

Am întins doi dipoli pentru banda de 80 și respectiv 40 de metri (inverted V) și o antenă verticală pentru 20 de metri. Cu cele câteva antene Yagi s-au făcut recepțiile de satelit.

În legăturile făcute am folosit și indicativul special YO100DX indicativ dedicat Centenarului Marii Uniri.

Vizitatorii, în mare parte copii și tineri, au fost efectiv captați de ineditul lucrurilor pe care le vedeau, devenind entuziaști, exprimându-și dorința de a afla cât mai multe despre acest domeniu.

Membrii radioclubului au făcut câteva legături demonstrative, DX-uri dar și recepții de sateliți și ISS. Noaptea Cercetătorilor este o acțiune la care spunem prezent ori de câte ori suntem chemați, devenind astfel o tradiție a radioclubului.

La acest eveniment a fost prezentat în premieră filmulețul de prezentare al radioamatorismului și radioamatorilor realizat de colegul nostru YO3RAM – Edi, căruia îi mulțumim. Îl găsiți la sfârșitul acestui articol. Iată mai jos câteva imagini inedite de la acest simpatic eveniment.

Apreciere 5 / 5. Voturi: 2

yo3kex
Latest posts by yo3kex (see all)

About yo3kex

Ne propunem să ne implicăm activ în renașterea Ham Spirit-ului în România prin facilitarea accesului tinerilor către această pasiune nobilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *