Indicativele radioclubului


Vă prezentăm mai jos indicativele radioclubului DX Explorers pentru a fi informat corect. Radioclubul nostru deține trei indicative dintre care două speciale. Unul dintre cele speciale nu mai este de actualitate deoarece ocazia specială pentru care a fost emis s-a terminat.

Primul indicativ este YO3KEX. Este indicativul de bază al radioclubului care funcționează în baza autorizației de radioclub. Este format din literele YO (yankee oscar), indicativul de țară România, urmat de cifra 3, indicativul Bucureștiului, apoi litera K (kilo) care înseamnă că este vorba despre un radioclub; și în sfârșit literele EX (echo x-ray) care evident provin de la “EXplorers”… Iată și QSL-ul radioclubului:

Al doilea indicativ este unul special eliberat cu ocazia Centenarului Marii Uniri – YO100DX. Din păcate acest indicativ a fost o raritate (un DX) pentru că a funcționat numai în anul 2018 cu ocazia Centenarului. Pentru cine a făcut legături radio cu noi cu acest indicativ îi adresăm felicitări și cu siguranță va primi QSL-ul.

Al treilea indicativ pe care radioclubul nostru îl deține este YP1IP format din indicativul special de țară YP (yankee papa), cifra 1 reprezentând un indicativ special, urmate de literele IP (india papa) care provin de la Insula de Piatră, denumirea străveche a insulei Capidava de pe Dunăre, insulă ce găzduiește în fiecare vară timp de 10 zile tabara de creație și cercetare în domeniile științelor, artelor, sportului, literaturii, în special cea science-ficltion pentru tineri, Atlantykron – Insula Viitorului.

Indicativul YP1IP este valabil doar în cele 10 zile în care se desfășoară tabăra și vă recomandăm să faceți legături cu noi în acea perioadă (1-10 august – mai multe info pe atlantykron.org), deoarece, evident constituie o raritate, un DX. Iată și QSL-ul acestui indicativ.

În speranța că sunteți lămuriți despre indicativele noastre, vă așteptăm în benzile de radioamatori să faceți legături cu noi, în nume personal sau în numele radioclubului cu unul dintre cele două indicative.

Apreciere 5 / 5. Voturi: 5

yo3kex
Latest posts by yo3kex (see all)

About yo3kex

Ne propunem să ne implicăm activ în renașterea Ham Spirit-ului în România prin facilitarea accesului tinerilor către această pasiune nobilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *